Apa skizofrenia lan gejala apa?

Penyakit sing paling elek asring ora kena pengaruh organ, nanging eling. Schizophrenia minangka penyakit sing ana ing macem-macem bentuk. Schizophrenia bisa wujud kanthi halusinasi, khayalan, lan beda prilaku lan pamikiran. 

Apa skizofrenia - gejala

Penyakit iki duweni pengaruh gedhe marang panguripane wong, uga tumrap wong sing dikasihi. Malah ana risiko sosial nalika pasien ora bisa ngontrol tumindak. Artikel iki bakal nyritakake babagan apa skizofrenia lan kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan macem-macem jinis skizofrenia.

Apa skizofrenia?

Iki minangka kelainan mental sing biasane umure udakara 20 taun. Iki minangka fitur sing penting amarga biasane masarakat galau karo patologi liyane. Nanging, para ahli ora percaya manawa ana wong sing nandhang penyakit iki yen ana gejala sing muncul sajrone bocah utawa sawise 45 taun. Penyakit iki mengaruhi emosi, prilaku lan kemampuan mikir. Gejala kasebut beda-beda, nanging meh kabeh penyakit kasebut diiringi halusinasi, pendengaran uga visual.

gejala skizofrenia - halusinasi

Wong sing duwe skizofrenia ngerteni samubarang kaya swara utawa praupan sing ora ana wong liya sing krungu utawa ndeleng. Gejala kasebut cenderung ngowahi cara mikir. Asile, masarakat bisa ngomong monolog sing kayane ora duwe arti. Gejala umum liyane yaiku koordinasi gerakan sing kurang. Contone, wong bisa uga tangane gedhe banget utawa njupuk postur sing aneh kanggo sawetara wektu.

Jinis skizofrenia

Dominan gejala skizofrenia paranoid khayalan lan halusinasi pendengaran umume. Miturut panelitian sing diterbitake ing Jurnal Medis Elektronik, iki minangka jinis penyakit sing paling umum.

Jinis skizofrenia

Ana spesies sing ditondoi kanthi owah-owahan emosi wong. Pancen angel kanggo dheweke tumindak sing cukup. Contone, penyakit bisa nyebabake ngguyu nalika ana wong sing menehi kabar ala.

Sing diarani residual skizofrenia yaiku kelainan mental lan gejala tartamtu ora dominan. Sejatine iku campuran jinis liyane. Sabanjure, skizofrenia residu njaga sawetara gejala sanajan ana perawatan.

Perlu dielingi manawa saben jinis kelainan iki serius banget lan bisa uga ngancam nyawane wong sing lara, uga lingkungane. Mula, sampeyan kudu langsung njaluk pitulung profesional yen ana wong sing cedhak sampeyan kena masalah iki.

Uga maca:

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *