Sup pitik karo kubis sing isih enom - kursus pertama sing gampang lan sehat

Piring karo kubis putih enom ora mung sedhep, nanging uga sehat. Sayuran minangka sumber macem-macem vitamin, uga kalium, seng, magnesium, zat besi, fluorida. 

Kanthi kubis enom, panganan apa wae bakal katon alus lan nyenengake. Aja lali kesempatan kanggo masak sup kubis sing enak karo kubis enom.

Cara masak sup pitik - resep

Piring iki metu kanthi nutrisi lan sekaligus kurang kalori. Bisa lan kudu dipangan yen sampeyan lagi diet lan pengin nambah kekebalan lan tampilan. Masak iku gampang banget.

Bahan sing dibutuhake (6 porsi, wektu 1,5 jam)

  • separo pitik kanggo duduh kaldu;
  • 4 kentang cilik;
  • 500 gr kubis enom;
  • 2 tomat seger, luwih gedhe;
  • 1 wortel, sampeyan uga bisa enom;
  • 1 Bulgaria. mrica;
  • 0,5 klompok bawang enom lan 1 endhas bawang, umume;
  • 2 untu. papak;
  • 30 ml tuwuh. minyak;
  • 1 sendhok l. jus jeruk nipis;
  • mrico uyah.

Masak sup kubis - resep

1. Masak duduh kaldu bening saka setengah sup ayam. Miturut wektu 1 jam. Tambah uyah miturut kekarepan sampeyan ing pungkasan masak lan tambahi bawang bombay sing dikupas.

2. Rendhem suwene 10 menit kanthi panas sing kurang.

3. Kupas kentang, potong dadi kubus. Kirim menyang duduh kaldu. Nanging sadurunge, jupuk separo bangkai ayam, copot daging saka balung, potong gedhe.

4. Nalika kentang ana ing duduh kaldu, masak sup kol kanggo 7-8 menit maneh. Banjur wenehake wortel sing wis diced. Sabanjure mrica Bulgaria - potong uga kubus. Bali daging menyang sup kubis. Masak suwene 10 menit.

5. Sanalika ing wajan, godhog tomat seger ing lenga (potong) lan bawang putih sing wis disigar. Tambah menyang sup kubis. Tuang jus lemon langsung.

6. Pungkasane, lebokake kubis enom sing dicincang menyang panci. Ayo didhem suwene 8-9 menit - lan sampeyan bisa mateni kompor.

7. Tuang sup kubis aromatik menyang piring, tabur bagean karo bawang enom sing wis disigar kanthi alus. Yen sampeyan ora seneng karo bawang, ganti nganggo sayuran liyane, bakal aromatik banget karo peterseli. Bon Appetit!

Sup kubis pitik - resep karo video

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *