Kerang ing Odessa - resep

Sapa wae sing wis paling ora plisiran ing Odessa, mula kaget karo macem-macem masakan saka kerang Laut Ireng. Mesthi wae ora jembar segarane, nanging uga enak banget lan sehat.

Piring kerang kaya protein lan asam amino langka, uga zat sing umume diarani afrodisiak.

Resep masak kerang ing Odessa

Kanggo masak kerang nganggo gaya Odessa, ora perlu ngunjungi Mutiara ing Segara, moluska sing digodhog lan beku didol ing toko kita ing taun kepungkur. Muga-muga sampeyan seneng resep sing bisa ditemokake panganan laut kaya kerang.

Bahan sing perlu:

• 400 gr kerang kerang lan beku;
• Kepala bawang bombay 2;
• 2 wortel cilik;
• 0,5 tumpukan. krim abot;
• campuran allspice lemah lan mrica ireng;
• peterseli lan jeruk nipis.

Kerang masak

1. Lebokake kerang ing wadhah banyu lan adhep. Bilas sak tenane, banjur celupake ing banyu sing umob lan masak suwene 10 menit.

2. Aja uyah banyu sajrone masak, umume ora disaranake uyah kerang nalika masak, supaya ora ilang rasa alami. Mengko, nalika disajik, disiram karo jus lemon, nanging ora diasinake.

3. Dadi, copot panganan laut sing wis masak karo sendok slotted menyang piring. Cincang bawang lan wortel dadi potongan sing lancip banjur pindhah menyang wajan kanthi minyak nabati nalika semana, coba sithik - mung sawetara sendok. Goreng suwene 3 menit lan tambahi kerang, banjur lada mrico.

4. Aduk, masak suwene setengah menit banjur tambah krim sing abot. Tutup kerang gaya Odessa kanthi tutup lan rebus krim - adhem panas suwene 5-7 menit.

5. Taburan panganan sing wis rampung nganggo jus lemon banjur taburi peterseli sing wis disigar. Kerang ing Odessa enak panas lan adhem. Bon Appetit!

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *