Gagasan Nedha Keluarga: Kentang Casserole karo Iwak

Kentang lan iwak minangka kombinasi sing cocog kanggo oven casseroles. Ora suwe nggawe panganan, dadi apike kanggo mangan kulawarga ing dina kerja lan akhir minggu.

Kanggo casseroles, wenehi pilihan kanggo iwak segara lan lemu kayata hake, cod, haddock, pollock, pike perch, pollock, mullet. Daging iwak iki wis dicerna kanthi apik, ora nyedhiyakake kalori ekstra lan jenuh awak karo yodium, vitamin D, kalsium lan fosfor sing cukup.

Kasserol kentang karo iwak - resep

Bahan-bahan apa sing dibutuhake (4-5 porsi):

  • umbi kentang ukuran medium - 750 gr;
  • isi iwak segara apa wae - 550 gr;
  • bawang bombay - 150 gr;
  • tomat ukuran medium - 2 pcs;
  • keju keras, parut sing apik - 2 tabel. ngapusi;
  • jus lemon - peres saka separo woh;
  • mayonnaise - 4 tabel. ngapusi;
  • campuran rempah - sampeyan bisa njupuk bumbu siap-siap kanggo iwak;
  • uyah lan jamu seger rasane.

Masak kaserol kentang karo iwak

1. Kaping pisanan, isi isi iwak marat kanggo kaserol: gulung nganggo mangkuk utawa wadhah, wenehake bumbu, tabur nganggo jeruk nipis, uyah. Ninggalake pawon ing meja udakara sajam.

2. Kupas kabeh kentang, bilas lan rendhah ing lingkaran sing padha, rapi lan lancip. Yen sampeyan nglereni sayur sing luwih tipis, luwih cepet panggangan. Lan disaranake supaya mug nggawe tipis banget, amarga iwak acar wis dimasak kanthi cepet, mula ora bisa dibuwang ing oven, yen ora bakal ilang jus.

3. Sabanjure, pil lan potong endhas bawang - kanthi cincin, uga lancip. Mrico bawang bombay uga kentang. Cut tomat dadi kubus utawa setengah bunderan.

4. Jupuk sajian persegi panjang kanggo masak ing oven. Tuang minyak sayur ing sisih ngisor lan sumebar. Atur bahan-bahane kanthi urutan iki: 1/2 lingkaran kentang, setengah bawang, uyah lan rempah-rempah, banjur iwak, tomat, kentang sing isih ana, uyah, mayones lan keju parut.

5. Masak casserole kentang nganggo iwak 35-45 menit, panasake oven 180 derajat. Sadurunge nyedhiyakake mahakarya sing enak kanggo kluwarga, wenehake tanduran herbal sing wis disigar.

Bon Appetit kabeh!

Iwak lan kentang sing enak ing oven - resep karo video

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *