Gendhing pitik kanthi jamu ing saus jeruk

Gendhing pitik bakal dadi jus banget lan luwih roso yen dimasak ing oven nganggo empon-empon lan saus jeruk.

Gendhing pitik pedhes - resep

Bahan kanggo masak:

  • jus jeruk sing anyar dicet (siji setengah gelas);
  • ranting tarragon seger (patang lembar);
  • mentega kacang olahan (36 ml);
  • gagang kendhang pitik (wolung lembar);
  • krim asem krasan kandel (125 ml);
  • saring pati kentang (23 g);
  • duduh kaldu pitik kuwat (125 ml);
  • gedhe bawang putih salad (siji potong).

Masak drumstick pitik nganggo jamu

Lebokake wajan gedhe kanthi sisih ndhuwur ing geni sing sedhengan, tuang butter kacang sing cukup, yen wis panas, lebokake stik drum sing wis dicuci lan wis garing. Goreng nganti coklat enom lan aduk, sawise drumsticks wis siyap, transfer menyang piring sing ditutup nganggo andhuk kertas.

Cincang bawang bombay sing dikupas ing setengah dering, kirim menyang wajan lan goreng suwene telung menit ing lenga sing ditinggalake sawise stik pitik.

Cincang tarragon, kirim menyang wajan, tambah pati kentang, aduk, tuang duduh kaldu pitik lan jus jeruk. Aduk maneh, banjur panasake tarragon lan saus oranye nganggo geni panas nganti suwene sepuluh menit.

Siapke sajian panggang, lebokake drumsticks goreng ing njeron, tuang saos jeruk panas, tutup nganggo foil cling. Kirimi sajian menyang oven lan panggang drumstick pitik ing saus jeruk kanthi suhu 180 derajat udakara waktu seprapat jam.

Sawise stik drum wis siyap, transfer menyang sajian sajian, banjur tuang saos jeruk menyang panci cilik, tambahkan krim sing ora nguntungke, aduk lan godhok.

Lebokake drumstick pitik panggang nganggo saus oranye panas, banjur wenehake sajian sing wis mateng karo sega crumbly sing wis digodhog.

Sikil pitik pedhes - resep video

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *