Kerajinan bocah-bocah Paskah arupa endhog kertas

Kerajinan Paskah iki digawe dening bocah minangka tambahan saka souvenir liburan. Wong diwasa wis siyap ngrayakake liburan sing padhang iki kanthi tuku panganan ing toko, ngundang tamu, nanging bocah-bocah uga ngimpi melu siyap. 

Kerajinan bocah kanggo Paskah

Dheweke bakal seneng nggawe souvenir cilik kanggo sedulure. Tutorial iki nuduhake sampeyan carane nggawe souvenir Paskah kanthi bentuk endhog. Endhog kasebut dihiasi nganggo macem-macem elemen sing nuladha susuh manuk, kupu-kupu sing flutter, rhinestones sing apik.

Bahan kanggo nggawe kerajinan Paskah:

  • kertas desain sing ayu nganggo gambar;
  • cabochon oval;
  • Kertas putih;
  • pulpen gel;
  • ngethok kupu;
  • rhinestones;
  • pita satin;
  • ari tipis utawa twine;
  • gel cemlorot;
  • kacang putih utawa plastisin;
  • gunting;
  • adhine.

Cara nggawe kerajinan Paskah kanthi tahapan

1. Gunakake dhasar kerajinan saka karton desain sing apik nganggo gambar. Gawe detail bentuk endhog. Formulir iki relevan, amarga kita ngomong babagan preinan kasebut nalika kue Paskah lan endhog dicet diwiwiti.

Tahap pertama kerajinan - kita ngethok basis

2. Endhog kertas sing wis rampung kudu dihias. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggunakake kabeh bahan sing kasebut ing ndhuwur. 

Jupuk sepotong pita satin tipis banjur tempelake ing endhog. Werna tape bisa uga miturut kabijakan sampeyan. Bentuk bal cilik senar utawa benang sing niru susuh manuk.

Lem pita satin ing pangkalan

Sampeyan uga bisa nambah ranting, wulu lan bahan liyane ing kene. Kanggo nggawe endhog miniatur, gunakake plastisin putih, nanging beku bagean sing wis rampung ing mesin pembeku, utawa gunakake kacang putih.

3. Lemake sarang menyang pita satin, lebokake endhog ing njeron. Tutup endhog nganggo barang cemlorot ing ndhuwur. Ngenteni nganti garing.

Nggawe Endhog Paskah - Tahap Telung

4. Jupuk cabochon khusus sing bakal dadi hiasan kanggo prasasti kasebut. Tulis "Happy Easter" utawa ucapan selamat liyane ing kertas putih nganggo pena gel, lem prasasti kasebut ing pangkalan sing apik. 

Sampeyan uga bisa nyithak prasasti kasebut. Pasang katrangan ing sisih ndhuwur endhog.

Kita nggawe prasasti ucapan selamat - Nggawe Paskah

5. Dekorasi kerajinan nganggo manik-manik setengah, busur sing digawe saka pita lan setengah manik-manik, pasang menyang papan gratis sing dikarepake.

Dekorasi kerajinan Paskah nganggo manik-manik

6. Pasang kupu sing dipotong ing sisih ndhuwur. Kerajinan menarik wis siyap kanggo Paskah.

tataran pungkasan souvenir Paskah
Endhog Paskah DIY - magnet kulkas kanthi endhog

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *