Apa sing diarani Bitcoin?

Bitcoin minangka mata uang virtual. Nanging apa sing diarani bitcoin lan ngapa iki mata uang virtual?

Bitcoin intine minangka mata uang digital sing bisa diijolake kanthi elektronik. Bitcoin ora ana minangka obyek fisik.

Iki digawe lan dilacak dening jaringan komputer sing nggunakake formula matématika sing rumit, tinimbang karo siji badan utawa organisasi.

Apa sing diarani Bitcoin

Iki minangka mata uang virtual, nanging dudu "nyata". Ngopo

Ora ana wong sing nolak Bitcoin.
Bitcoin ora diterbitake dening agensi pemerintah pusat. Contone, yen sampeyan duwe uang kertas 10 euro, bank sentral njamin sampeyan hak kanggo mbayar nganggo mata uang kasebut ing endi wae ing wilayah euro.

 Nanging, ora ana sing njamin hak sampeyan nggunakake bitcoin lan ora ngupayakake njaga stabilitas regane.

Meksa Bitcoin

Bitcoin dudu bentuk pembayaran sing ditampa umum.
Yen Bitcoin minangka mata uang, sampeyan bisa nggunakake ing pirang-pirang panggonan. Nanging nyatane, ana sawetara papan sing bisa mbayar bitcoin. Lan yen bisa, transaksi alon lan larang.

Sanajan ing taun 2020, sampeyan ditampa minangka bentuk pambayaran dening sistem Pay Pal, sing sebagian mempengaruhi tarif bitcoin wiwit musim panas 2020. Sing nggawe transaksi luwih gampang lan murah, nanging ing wektu sing padha bisa dilacak.

Pembayaran nganggo bitcoin liwat Pay-Pal

Pangguna ora dilindhungi.
Peretas bisa nyolong bitcoin. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan ora duwe obat sing sah.

Bitcoin molah malih.
Currency kudu dadi toko regane sing bisa dipercaya supaya sampeyan bisa yakin manawa sampeyan bisa tuku udakara kanthi dhuwit saiki kaya mbesuk utawa kira-kira ing taun ngarep. Bitcoin ora stabil. Kedadeyan yen ing sawetara dina regane mundhak lan mudhun banget.

Bitcoin ora stabil - grafik miturut taun

Nanging yen Bitcoin dudu mata uang, apa sejatine?
Bitcoin asipat spekulatif. Kanthi tembung liyane, Bitcoin minangka sing bisa sampeyan bathi kanthi bathi, nanging bisa uga nandhang kapitunan investasi sampeyan.

Apa Bank Sentral bakal nglarang bitcoin?
Sampeyan ora tanggung jawab Bank Sentral nglarang bitcoin utawa cryptocurrency liyane. Nanging, amarga ora ana proteksi konsumen, mula kudu ati-ati.

Add a comment

Alamat email sampeyan ora bakal diterbitake. Обязательные поля помечены *